Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Μια καλή μέρα, για να αλλάξεις τα πράγματα...

Όπως είπε και ο πρόεδρος Ομπάμα*, λίγες μέρες πριν στην ομιλία του στην Αθήνα, ο πιο σημαντικός τίτλος στη Δημοκρατία είναι αυτός του «πολίτη». Η δύναμη του πολίτη στη Δημοκρατία, είναι η δύναμη της ψήφου του, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Καλή η κριτική στο facebook, οι έξυπνες ατάκες στο twitter και οι αφορισμοί στις συζητήσεις με τους φίλους, αλλά τα πράγματα –στις Δημοκρατίες- αλλάζουν μόνο με την ψήφο μας.

Αυτό ισχύει παντού, σε όλες τις εκλογές.

Το ΤΕΕ έχει εκλογές σήμερα. Είναι ένας φορέας απαξιωμένος, ειδικά για εμάς τους Μηχανικούς ΤΠΕ, ένας φορέας που λίγες φορές μας έχει προσφέρει την ικανοποίηση της ισότιμης συμμετοχής. Επιπλέον, το πρόσφατο το βαρύ τραύμα της απώλειας 1 δις εισφορών των Μηχανικών, μέσω της απαράδεκτης διαχείρισης της «επένδυσης» στην Τράπεζα Αττικής, είναι από τα γεγονότα που λογικά πρέπει να σηκώσουν τους μηχανικούς από τον καναπέ και να τους οδηγήσουν στην κάλπη.

Οι «Μηχανικοί Η/Υ@ Πληροφορικής…γι’ αυτά που μας ανήκουν», έχουν αντιληφθεί νωρίς, ότι για να διεκδικούν μέχρι τέλους τα θέματα της ειδικότητας μας, έπρεπε να μην έχουν εξαρτήσεις από τα παραταξιακά ψηφοδέλτια όπου κυριαρχούν οι «παραδοσιακες-οικοδομικές» ειδικότητες του ΤΕΕ. Αυτή η ανεξαρτησία, μας έχει δώσει τη δυνατότητα να πετύχουμε πολλά.

Σήμερα, μπορείτε να αφιερώσετε μια-δύο ώρες, για να ψηφίσετε. Θα δείτε γνωστούς, θα μιλήσετε με φίλους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχετε μια ευκαιρία στα τρία χρόνια, να κάνετε το καθήκον σας ως πολίτης. Είναι η ευκαιρία να εκφράσετε - όχι με βάση τις φιλίες και τις κομματικές τοποθετήσεις - την εκτίμηση ή την απόρριψη σε αυτούς που θα συμμετέχουν τα επόμενα τρία χρόνια σε αποφάσεις για το επάγγελμα σας που σας αφορούν. Γνωρίζετε ποιοι είναι παρόντες. Ξεκινήστε...


*μια και ξαφνικά τον επικαλούνται όλοι, ακόμη και για τα αυτονόητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου