Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ


ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Δρ. Βασίλης Βλάχος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Συνεργάζεται ως έμπειρος Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ). Ήταν μέλος της Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια (DART) στην Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Ο Δρ. Βασίλης Βλάχος είναι διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στα Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πατρών και διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι μέλος του ΔΣ της Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ), ΔΣ του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας. 




ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
Μηχανικός  Η/Υ και Πληροφορικής, του Πολυτεχνείου Πατρών με ΜΒΑ με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά. Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο χώρο της Πληροφορικής. Εργάστηκε στον Χρηματοπιστωτικό τομέα. Είναι Προϊστάμενος της ΕΥΔ Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση». Εκλέγεται από το 1994 στην Επιστημονική Επιτροπή Ηλεκτρονικών του ΤΕΕ. Διετέλεσε δυο φορές μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του e-TEE και την αναβάθμιση του ρόλου των ΤΠΕ στο ΤΕΕ. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. οργανισμών και εταιρειών καθώς και πρόεδρος της ΕΜηΠΕΕ, καθώς και ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος του e-TEE.


ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και είναι συγγραφέας τριών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα. Διαθέτει αξιόλογη επαγγελματική εμπειρία ως προγραμματιστής, αναλυτής συστημάτων, προϊστάμενος πληροφοριακών συστημάτων στο βιομηχανικό χώρο και σύμβουλος πληροφορικής με ειδίκευση σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας (ΣΜΗΥΠΒΕ).


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής Παν. Πατρών (1996) και κάτοχος MSc σε «Προηγμένα Πληροφοριακά Συστήματα» του ΕΚΠΑ (2000). Έχει πλούσιο ερευνητικό έργο. Από το 2004 εργάζεται στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, και ειδικότερα ασχολείται με τη συνολική παρακολούθηση των υπό ανάπτυξη έργων ΤΠΕ της ΓΓΠΣ με μεγάλη συμμετοχή σε επιτροπές αξιολόγησης και παραλαβής έργων. Από το 2011 είναι αναπληρώτρια συντονίστρια της Ο.Δ.Ε. του Υπ. Οικονομικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Παλιότερα εργάστηκε ως Μηχανικός R&D σε ιδιωτικές εταιρείες, στο Παν. Πατρών, στο ΕΑΙΤΥ – ΕΜ5 και ως αξιολογήτρια IST προτάσεων για την Ευρωπαϊκή κοινότητα. Από το 2001 μέχρι και σήμερα ασχολείται κυρίως με συγχρηματοδοτούμενα έργα ΤΠΕ (Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ). Υπήρξε μέλος της Ε.Ε. Διαδικτύου και Πολυμέσων του ΤΕΕ και της ομάδας ICT Works του e-TEE. Από το 2004 έχει εκπονήσει 3 πραγματογνωμοσύνες για λογισμικό ERP, λογισμικό πλοήγησης και portal για το ΤΕΕ και από το 2008 είναι μέλος της επιτροπής εξετάσεων για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού.

ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής Παν.Πατρών, με ΜSc στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών, καθώς και Professional MBA (ALBA). Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με ειδίκευση στα Δίκτυα και τις Επικοινωνίες. Εργάστηκε ως Σύμβουλος και συνεργάτης στον τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών σε Υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΥΜΕ) και στον ΓΓΤΤ. Είναι προϊσταμένη διεθνών σχέσεων στην Γενική Γραμματεία Δημοσιών Έργων. Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας του e-TEE, εκλεγμένο μέλος  στην Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας Ηλεκτρονικών ΤΕΕ από το 2003 και αντιπρόεδρος της ΕΜηΠΕΕ.

ΧΑΤΖΗΜΑΝΙΚΑΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Neurocom ΑΕ, που ειδικεύεται στην υλοποίηση λύσεων και συστημάτων για τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς. Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Μηχ. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Παν. Πατρών. Έχει συμμετάσχει από όλες τις θέσεις σε μεγάλα έργα υλοποίησης συστημάτων για τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε μέλος της ΕΕΕ Ηλεκτρονικών του ΤΕΕ.

ΧΡΙΣΤΑΚΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μηχανικός Υπολογιστών & Πληροφορικής (1990)  και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στα Συστήματα Επεξεργασίας Σημάτων και Εικόνας  (2001). Έχει ολοκληρώσει παιδαγωγικές σπουδές στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΕΤΕ, 1993) με μεταπτυχιακή πιστοποίηση στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην καθημερινή διδασκαλία (ΕΚΠΑ, 2000). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην ερευνητική περιοχή των αυτοματοποιημένων συστημάτων εξέτασης (Computer Based Testing) από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πάτρας (2013). Έχει διατελέσει υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΠΛΗΝΕΤ), είναι μέλος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΜηΠΕΕ) και πρόεδρος του παραρτήματος Αχαΐας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ Αχαΐας). Διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο της πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και παρέχει επιστημονικό έργο στο ITYE-Διόφαντος σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στις ΤΠΕ.

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πάτρας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών». Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών ΠΑΤΕΣ -ΣΕΛΕΤΕ Πάτρας. Σήμερα υπηρετεί ως Εκπαιδευτικός ΠΕ19 (ΑΕΙ Πληροφορικής) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει Υπεύθυνος  του Γραφείου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών  (ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας καθώς και Υπεύθυνος Πληροφοριακών Συστημάτων στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.) Πάτρας. Από το 2008 έως σήμερα είναι Ερευνητής και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ @ Πληροφορικής του Παν/μιου Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου