Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Οι στόχοι μας αυτήν την τριετία

1. Υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις μελέτες ΤΠΕ, εντός του επόμενου τριμήνου. Ενεργοποίηση των σχετικών μητρώων. Επέκταση του πλαισίου και στα έργα ΤΠΕ.


2. Άμεση υιοθέτηση της πρότασης για το πτυχίο ΤΠΕ, ως βασικό προσόν για τις ομάδες έργου στα έργα και μελέτες ΤΠΕ

3. Άμεση Κατάργηση του «παραθύρου» προσλήψεων μη πτυχιούχων ΤΠΕ στις θέσεις Πληροφορικής στο ευρύτερο Δημόσιο

4. Αξιοποίηση και Υιοθέτηση του μητρώου του e-TEE, από τη Δημόσια Διοίκηση για το σχεδιασμό, αξιολόγηση, παραλαβή, λειτουργία και έλεγχο των έργων ΤΠΕ

5. Αξιοποίηση των μηχανικών ΤΠΕ στο Δημόσιο Τομέα, με τροποποίηση των οργανισμών των φορέων και ανάδειξη ως ουσιαστικού προσόντος για τις θέσεις ΤΠΕ του βασικού πτυχίου ΤΠΕ.

6. Προάσπιση του διακριτού ρόλου των μηχανικών ΤΠΕ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αξιοποίηση τους με αντίστοιχη οικονομική ανταμοιβή.

7. Συνέχιση και επέκταση των παρεμβάσεων του e-TEE για θέματα του κλάδου ΤΠΕ. Διεύρυνση των πρωτοβουλία του που αφορούν στην Κοινωνία.

8. Αντιμετώπιση του πληθωρισμού των πτυχιούχων ΤΠΕ και των πιστοποιήσεων «εξειδικευμένων» γνώσεων, σε συνδυασμό με το επίπεδο απασχόλησης των επιστημόνων ΤΠΕ στην Ελλάδα

9. Κατοχύρωση της θεσμικής αυτονομίας του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του ΤΕΕ. Ενσωμάτωση όλων των θεμάτων ΤΠΕ στη λειτουργία του e-TEE

10. Εμβάθυνση της συμμετοχής των μηχανικών και επιστημόνων ΤΠΕ, στις επιτροπές και λειτουργία του e-TEE, αξιοποιώντας και την ηλεκτρονική συμμετοχή. Περισσότερες ανταποδοτικές δράσεις (π.χ. εκπαίδευση τύπου e-μηχανικοί, οδηγοί, νομική κάλυψη, επαγγελματικές ευκαιρίες κλπ.) στους μηχανικούς ΤΠΕ.


Είμαστε ανοικτοί σε όσους μπορούν να προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια. Τα προβλήματα μας δεν είναι κομματικά, ο στόχος όλων μας είναι κοινός.

@ Δεν δεσμευόμαστε κομματικά

@ Διατηρούμε ατομικά τις πολιτικές μας απόψεις

@ Στο ΤΕΕ μας δεσμεύει μόνο η ανάδειξη και διεκδίκηση των θεμάτων που αφορούν τους Μηχανικούς Πληροφορικής και Επικοινωνιών



Η δύναμη των «Μηχανικών Η/Υ @ Πληροφορικής…γι’ αυτά που μας ανήκουν» εντός του ΤΕΕ είναι το ξεκάθαρο μήνυμα στην όποια νέα ηγεσία του ΤΕΕ, για τη βούληση όλων των μηχανικών ΤΠΕ για την ολοκλήρωση των βημάτων που έχουν γίνει ως σήμερα.

Χρειαζόμαστε περισσότερη δύναμη μέσα στο ΤΕΕ.
Μόνο εσείς μπορείτε να μας τη δώσετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου