Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Είμαστε αυτοί που προσπαθούν με συνέπεια και κατόρθωσαν τελικά να αλλάξουν τη στάση του ΤΕΕ απέναντι στους Μηχανικούς ΤΠΕ. Αγωνιζόμαστε οι Μηχανικοί ΤΠΕ, μέλη του ΤΕΕ να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους μηχανικούς. Πληρώνουμε εξάλλου ακριβώς τις ίδιες συνδρομές. Αγωνιζόμαστε να μεταβάλλουμε το ΤΕΕ σε φορέα αληθινά χρήσιμο στους μηχανικούς ΤΠΕ και την κοινωνία.


Μεταβάλλαμε σταδιακά την αδιάφορη στάση τους κατεστημένου του ΤΕΕ (των παραδοσιακών κομματικών παρατάξεων) σε αναγκαστική αποδοχή και υποστήριξη βασικών διεκδικήσεων μας. Δημιουργήσαμε το e-TEE, ένα ενιαίο πόλο έκφρασης του συνόλου των θεμάτων των μηχανικών και επιστημόνων ΤΠΕ. Η προσπάθεια μας είναι καθημερινή, απέναντι στα εμπόδια που προβάλλει η γραφειοκρατία και το κατεστημένο του ΤΕΕ. Κάθε μικρό βήμα, κρύβει δυσανάλογη συστηματική προσπάθεια.

Πετύχαμε το αίτημα δεκαετιών όλων των μηχανικών ΤΠΕ: τη δημιουργία του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΕ – e-TEE (www.e-tee.org.gr), την ενσωμάτωση της κατηγορίας μελετών «Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύων» στο νόμο μελετών (3316/2005), τη δημιουργία των σχετικών προεκτιμώμενων αμοιβών και προεδρικών διαταγμάτων, την ενεργή στάση του ΤΕΕ μέσω του e-TEE σε θέματα που αφορούν τις προσλήψεις και τα επαγγελματικά θέματα των μηχανικών ΤΠΕ στη Δημόσια Διοίκηση και Εκπαίδευση, την ανάδειξη της αναγκαιότητας συμμετοχής των επιστημόνων ΤΠΕ σε όλο τον κύκλο των έργων ΤΠΕ.

Είμαστε ανοικτοί σε όσους μπορούν να προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια. Τα προβλήματα μας δεν είναι κομματικά, ο στόχος όλων μας είναι κοινός.

@ Δεν δεσμευόμαστε κομματικά

@ Διατηρούμε ατομικά τις πολιτικές μας απόψεις

@ Στο ΤΕΕ μας δεσμεύει μόνο η ανάδειξη και διεκδίκηση των θεμάτων που αφορούν τους Μηχανικούς Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Με τη δημιουργία του e-TEE, για πρώτη φορά, κατορθώσαμε να εκφράσουμε αυτόνομα και έγκαιρα τις θέσεις των επιστημόνων ΤΠΕ στην Πολιτεία. Ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του ΤΕΕ και αλλάζοντας σταδιακά την κουλτούρα του ότι θέματα μηχανικών είναι μόνο αυτά των παραδοσιακών ειδικοτήτων (πολιτικών, τοπογράφων, μηχανολόγων, αρχιτεκτόνων, «παλαιών» ηλεκτρολόγων), δημιουργήσαμε το κατάλληλο κλίμα και αναδείξαμε τα θέματα των μηχανικών ΤΠΕ εντός του ΤΕΕ, στην Πολιτεία και στην κοινωνία. Παρεκκλίσεις εντός του ΤΕΕ υπάρχουν ακόμη, έχουν όμως αλλάξει πολλά, δεν πρέπει με την ψήφο μας, να δώσουμε άλλοθι για επιστροφή στο παρελθόν.


Η προσπάθεια μέσω του e-TEE, έχει φτάσει σε ικανοποιητικό σημείο, χρειάζεται όμως διάρκεια, θεσμική κατοχύρωση και ανάδειξη ισχυρής διοίκησης του στις εκλογές της 3ης Οκτωβρίου του 2010. Τα επαγγελματικά θέματα για τη δημιουργία πλαισίου μελετών και μητρώων βρίσκονται σε επίπεδο εξαιρετικής ωριμότητας με τα σχέδια να έχουν κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία. Για πρώτη φορά ορατά αποτελέσματα που θα δώσουν αξία στις σπουδές και τις εμπειρίες των μηχανικών ΤΠΕ, σε επαγγελματικό επίπεδο, βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγμάτωση τους.

Η δύναμη των «Μηχανικών Η/Υ @ Πληροφορικής…γι’ αυτά που μας ανήκουν» εντός του ΤΕΕ είναι το ξεκάθαρο μήνυμα στην όποια νέα ηγεσία του ΤΕΕ, για τη βούληση όλων των μηχανικών ΤΠΕ για την ολοκλήρωση των βημάτων που έχουν γίνει ως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου