Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΘΕΣΕΙΣ για ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΠΕ)

[ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ]

Εν’ όψει της εκλογικής αναμέτρησης προτείνονται στη Δ.Ε. του e-ΤΕΕ και του ΤΕΕ οι παρακάτω θέσεις για την ατζέντα του ΤΕΕ στις συζητήσεις με τα κόμματα.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

1. Δημιουργία κατηγορίας ΤΠΕ στο Δημόσιο Τομέα, με αποκλειστικά πτυχιούχους επιστήμονες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και αντίστοιχους Προϊστάμενους.
2. Οι προσλήψεις σε θέσεις ΠΕ Πληροφορικής να αφορούν αποκλειστικά πτυχιούχους τμημάτων ΤΠΕ
3. Οι επιτροπές σχεδιασμού, παρακολούθησης, παραλαβής και διαχείρισης των έργων ΤΠΕ να απαρτίζονται κατά βάση από πτυχιούχους ΤΠΕ
4. Κάθε φορέας της Δημόσιας Διοίκησης, επιβάλλεται να έχει σε ανώτατο επίπεδο διοίκησης ένα υπεύθυνο στρατηγικής ΤΠΕ, με αποδεδειγμένη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, με αυστηρά κριτήρια.
5. Κίνητρα για την προσέλκυση ικανών στελεχών, επιστήμονες ΤΠΕ στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
6. Διασφάλιση της στελέχωσης των φορέων που αναλαμβάνουν έργα ΤΠΕ με το κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή υλοποίηση τους και η βιώσιμη λειτουργία τους

ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΩΝ ΤΠΕ

1. Ενεργοποίηση του Μητρώων Μελετών Έργων ΤΠΕ, με βάση τις προτάσεις προεκτίμησης αμοιβών που εγκρίθηκαν από το ΤΕΕ
2. Μητρώο ανεξάρτητων ελεγκτών, πραγματογνωμόνων, που θα καταρτίζεται σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς του χώρου και θα εποπτεύεται απλά από την κεντρική Διοίκηση και θα ελέγχει τα έργα και τις υπηρεσίες ΤΠΕ. Η εποπτική αρχή θα παρέχει τα μέσα για τις αξιολογήσεις και τους ελέγχους, ενώ η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση από το σύνολο των ειδικών εμπειρογνωμόνων. Στόχος είναι η αμεροληψία στην κρίση των αξιολογητών και η απόλυτη διαφάνεια στην περάτωση των έργων.

- Δελτίο 19 / 2009 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου