Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΠΕ

...ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ

Παρά τον πληθωρισμό αποφοίτων ΤΠΕ (από τους μεγαλύτερους ποσοστιαία στο σύνολο του πληθυσμού στην Ε.Ε.), ο νόμος 3051/2002 και του ΠΔ 50/2001«Καθορισμός προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα» (Φ.Ε.Κ. 39/Α) με τις σχετικές τροποποιήσεις τους διατηρεί τη δυνατότητα στους φορείς να προσλαμβάνουν σε θέσεις ΠΕ Πληροφορικής, αποφοίτους άλλων τμημάτων με «ειδικά προσόντα».
Η διάταξη αυτή ίσως εξυπηρετούσε σε κάποιες περιπτώσεις όταν υπήρχε έλλειμμα επιστημόνων ΤΠΕ. Σήμερα όλες οι σχετικές προκηρύξεις, προσελκύουν πληθώρα αιτήσεων υψηλού επιπέδου συναδέλφων. Όμως σε πλείστες περιπτώσεις οι φορείς παρακάμπτουν με πρόσχημα τα ειδικά προσόντα τους αποφοίτους ΤΠΕ, για να προσλάβουν με φωτογραφικά κριτήρια πτυχιούχους άλλων Τμημάτων με ειδικά προσόντα στις ΤΠΕ.
Σχετικές καταγγελίες με επιστολές του e-ΤΕΕ, TEE και συλλογικών φορέων ΤΠΕ έχουν γίνει για διαγωνισμούς πολλών Δήμων, επιμελητηρίων, ΝΠΔΔ, Υπουργείων και η ίδια πρακτική συνεχίζεται, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση από το ΑΣΕΠ. To e-TEE λόγω της συχνότητας του φαινομένου αναγκάστηκε να καλέσει με ανακοίνωση του όλους όσους διαπιστώνουν σχετικές παρανομίες να τις καταγγέλουν άμεσα ώστε να προχωράει στις δέουσες ενέργειες.
Επειδή δυστυχώς στη χώρα μας, βρίσκουμε τρόπο να κάνουμε την εξαίρεση κανόνα και επειδή ο έλεγχος μιας εξαιρετικά αμφιβόλου χρησιμότητας ρύθμισης έχει αποδειχθεί διαχρονικά ανεπαρκής οι «Μηχανικοί Η/Υ @ Πληροφορικής γι’ αυτά που μας ανήκουν…» πιστεύουν ότι επιβάλλεται πλέον η κατάργηση της δυνατότητας πρόσληψης σε θέσεις ΠΕ Πληροφορικής αποφοίτων τμημάτων εκτός των τμημάτων ΤΠΕ। Αυτή θα ήταν μια πρώτη ξεκάθαρη ενέργεια σύγκρουσης με την μικροπολιτική αξιοποίηση των θέσεων ΤΠΕ ως παραθυράκι για την πρόσληψη κάθε γνωστού και φίλου με … «ειδικά προσόντα».

ΔΕΛΤΙΟ 25/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου