Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ JAVA, LINUX, DNS …. ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Μέσα στο κατακαλόκαιρο το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ) δημοσίευσε προκήρυξη για την πλήρωση μίας θέσης Στελέχους Πληροφορικής. Όλα καλά μέχρι εδώ, έλα όμως που στην προκήρυξη αναφερόταν ρητώς πως ζητείται αποκλειστικά μαθηματικός (άρα αποκλείονται όλοι οι Επιστήμονες Πληροφορικής και οι Μηχανικοί Υπολογιστών) ως στέλεχος πληρφορικής!!
Στη συνέχεια αράδιαζε μια σειρά από πολύ εξειδικευμένα προσόντα/γνωστικά αντικείμενα στις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών.
Από τα παραπάνω είναι προφανές πως το εν λόγω ΝΠΙΔ, ποσώς ενδιαφέρεται για τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχουν τα στελέχη πληροφορικής. Προφανώς κάποιον θέλουν να βολέψουν κάποιοι στο ΕΟΑ και βγάζουν μια τέτοια απαράδεκτη προκήρυξη.
Εμείς έχουμε να ρωτήσουμε τα εξής:
1. Βάσει ποιου νομικού πλαισίου και λογικής προχώρησε στην παραπάνω προκήρυξη το ΕΟΑ. Αδιαφορεί πλήρως για το γράμμα (αλλά και την ουσία) του Π.Δ.50/2001 (όπως ισχύει σήμερα), περί προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα, το οποίο ρητά προβλέπει ότι υποψήφιοι σε θέσεις παρόμοιες με την προκηρυχθείσα θα πρέπει να έχουν πτυχίο Πληροφορικής.
2. Πως αφήνει το εποπτεύον υπουργείο τον ΕΟΑ να καταστρατηγεί κάθε πλαίσιο νομιμότητας στις διαδικασίες προσλήψεων.
3. Σύμφωνα με υπάρχον νομικό πλαίσιο για τα ΝΠΙΔ καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΑ, οι διαδικασίες πρόσληψης ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ. Τι προτίθεται να κάνει ο ΑΣΕΠ για να ακυρωθεί η διαδικασία πρόσληψης βάσει αυτής της γελοίας, απολύτως παράνομης προκήρυξης.
Το παραπάνω κρούσμα αυθαιρεσίας και άγνοιας δεν είναι το μόνο και σίγουρα είναι εκ του πονηρού. Δεσμευόμαστε πως σε επόμενα τεύχη θα προβούμε και σε άλλες καταγγελίες σχετικά με την πλήρωση θέσεων πληροφορικής στο Δημόσιο αλλά και αδικίες επί συναδέλφων στην εξέλιξη τους σε θέσεις προϊσταμένων.
Για τα θέματα που αφορούν σε επιτροπές έργων και μελετών ΤΠΕ χωρίς τη συμμετοχή κανενός επιστήμονα ΤΠΕ και σε διαγωνισμούς όπου απορρίπτονται επιστήμονες ΤΠΕ και καταλαμβάνουν θέσεις απόφοιτοι άλλων τμημάτων απλά με εμπειρία σε ΤΠΕ, είναι σημαντικό πέρα από τις ενδεχόμενες ενστάσεις να ενημερώνετε όλοι στο hy-tee@tee.gr για την καταγγελία σας, ώστε να προχωράμε στις απαραίτητες ενέργειες। Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο με την ενεργό συμμετοχή όλων μας.

-Δελτίο १७/२००९ -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου